[ad_1]

KUALA LUMPUR: Naib Presiden PKR. Zuraida Kamaruddin hari ini menyerahkan surat jawapan tunjuk sebab kepada Lembaga Disiplin parti itu berhubung dakwaan salah laku disiplin.

Surat jawapan itu disampaikan oleh Setiausaha Politik Zuraida, Nor Hizwan Ahmad di ibu pejabat PKR di sini pada 12.45 tengah hari Rabu.

Menurut Nor Hizwan, beliau mewakili Zuraida yang perlu hadir mesyuarat Kabinet di Putrajaya hari ini.

“Pihak kami menerima notis (surat tunjuk sebab) daripada Lembaga Disiplin pada 15 Januari lalu dan pada hari ini, tepat 14 hari untuk menjawab surat berkenaan.

“Kami perlu teliti soalan yang dikemukakan, oleh itu kami ambil sedikit masa untuk jawab surat berkenaan dan ia ditulis sendiri oleh Zuraida setelah kami teliti pertuduhan itu,” katanya kepada pemberita selepas selesai menyerahkan surat tunjuk sebab itu.

BACA: Zuraida akan jawab surat dalam tempoh ditetapkan Nor Hizwan berkata, pihak Zuraida kini menyerahkan kepada Pengerusi Lembaga Disiplin PKR, Datuk Ahmad Kassim untuk meneliti jawapan tersebut bagi membuat sebarang keputusan.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail pada 18 Januari lalu dilaporkan berkata, PKR telah mengeluarkan surat tunjuk sebab kepada Zuraida berhubung dakwaan salah laku disiplin. – BERNAMA

BACA: Hal Zuraida, itu urusan Lembaga Disiplin – Anwar

BACA: 46 pimpinan PKR gesa tindakan terhadap Zuraida dihentikan serta-merta[ad_2]
Source link