[ad_1]

KUALA LUMPUR: Tindakan pihak yang menghina Angkatan Tentera Malaysia (ATM) disifatkan perbuatan jijik dan tidak boleh diterima sama sekali.

Demikian tegas Menteri Pertahanan Mohamad Sabu yang mengatakan, pasukan pertahanan itu seharusnya dipandang tinggi atas pengorbanan selama ini dalam memastikan keamanan negara.

“Apabila seorang jutawan mengatakan tentera makan, tidur, elok jadi peneroka Felda. Rakyat melenting. Pelbagai pihak membela angkatan tentera. Saya melihat isu perkauman dimainkan.

“Apabila seorang Melayu Islam mengkritik angkatan tentera, netizen diam, tetapi apabila ada orang Tionghua (berkata yang sama), rakyat melenting.

“Kita tidak kira apa-apa kaum. Menghina angkatan tentera ialah satu perkara jijik dan tidak boleh kita terima,” katanya dalam ucapan pada Majlis Pelancaran Sambutan Hari Kebangsaan Kementerian Pertahanan di ibu negara pagi ini.

Terdahulu, beliau hadir pada perhimpunan dan pelancaran Kempen Kibar Jalur Gemilang sempena sambutan Bulan Kebangsaan 2019 di Dataran Wisma Pertahanan, Kementerian Pertahanan, Jalan Padang Tembak di sini.

BERITA LANJUT MENYUSUL[ad_2]
Source link