[ad_1]

PENGURUS Tottenham Hotspur, Jose Mourinho, berdepan rekod tanpa kemenangan terburuk dalam karier pengurusannya selepas pasukannya tewas 0-3 kepada RB Leipzig dalam perlawanan kedua pusingan 16 Liga Juara-Juara Eropah di Arena Red Bull awal pagi tadi.

Dua gol daripada Marcel Sabitzer, dibantu dengan kesilapan penjaga gol Spurs, Hugo Lloris, Leipzig jelas pasukan yang lebih baik dalam penentuan ke suku akhir itu.

Emil Forsberg menutup sisa perjuangan Spurs dengan gol pada lewat permainan untuk membawa pasukannya mara ke peringkat berikutnya dengan kelebihan agregat 4-0 manakala Tottenham meneruskan rekod tanpa kemenangan dalam kesemua kejohanan kepada enam perlawanan.

Ia merupakan kemarau kemenangan paling panjang dalam karier Mourinho, yang sudah mencecah 935 perlawanan.

Ia bermula dengan kekalahan 0-1 kepada Leipzig dalam perlawanan pertama, diikuti kekalahan kepada Chelsea dan Wolves dalam Liga Perdana, tewas dalam penentuan penalti Piala FA kepada Norwich City dan terikat 1-1 dengan Burnley.

Spurs berpeluang untuk menamatkan rekod buruk itu apabila mereka menantikan kunjungan bekas pasukan Mourinho, Manchester United, hujung minggu ini.[ad_2]
Source link