[ad_1]

PETALING JAYA: Kemelut politik yang melanda negara hari ini disebabkan perbuatan khianat terhadap mandat yang diberikan oleh rakyat, kata Setiausaha Agung PKR Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail.

Beliau menjelaskan pimpinan Pakatan Harapan berusaha untuk meredakan kemelut politik ini dengan segera.

Tegas beliau kemelut politik yang memasuki hari ketujuh ini hanya dapat diredakan apabila Tun Dr Mahathir Mohamad kembali menjadi perdana menteri.

“Kami berusaha untuk menyelesaikan kemelut politik yang diakibatkan oleh perbuatan khianat.

SEMUA YANG ANDA INGIN TAHU BERHUBUNG KEMELUT POLITIK NEGARA

“Terdapat dua pengkhianatan yang dilakukan, pertama khianat kepada mandat yang telah diserahkan kepada rakyat dan kedua khianat terhadap polisi yang hendak dilaksanakan terhadap rakyat.

“Kemelut ini hanya dapat diredakan apabila Dr Mahathir kembali menjadi perdana menteri,” katanya kepada media di luar hotel Eastin, di sini.

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru itu menjelaskan semua ahli parlimen PKR berkumpul sebuah hotel di sini untuk mendapatkan maklumat terkini tentang apa yang berlaku.

“Tugas saya adalah untuk menerangkan apa yang berlaku kepada ahli-ahli parlimen PKR.

“Perkara ini dibuat kerana perubahan berlaku setiap minit bukan lagi setiap jam,” katanya lagi.

Saifuddin juga mengakui pada pagi tadi beliau bersama Presiden Parti Amanah Negara (Amanah) Mohamad Sabu dan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berada di kediaman Dr Mahathir bagi membincangkan perkara yang membawa kepada pencalonan ahli parlimen Langkawi itu sebagai calon perdana menteri kelapan.[ad_2]
Source link