[ad_1]

SIBU: Dua lelaki nyaris maut apabila kereta yang mereka naiki terbabas lalu terjunam jatuh ke kawasan tapak pembinaan jalan raya di Jalan KJD-Bintangor, berhampiran simpang Julau di sini pada Jumaat.

Ketua Polis Daerah Julau, Deputi Superintenden Ismuni Umar berkata, salah seorang daripada mangsa berumur 53 tahun yang cedera telah dikejarkan ke Klinik Kesihatan Julau untuk menerima rawatan oleh pihak kontraktor projek Lebuh Raya Pan Borneo berkenaan.

Katanya, pemandu kereta  terbabit telah melarikan diri daripada tempat kejadian sejurus selepas kemalangan tersebut.

“Pihak kami hanya dimaklumkan oleh penyelia keselamatan tapak pembinaan itu ketika dia membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Julau pada jam 11 pagi,” katanya ketika dihubungi hari ini

Dalam kejadian itu, kereta jenis Proton Saga terbabit telah terjatuh dari ketinggian 4.5 meter dari atas jalan yang dalam pembinaan.

Kereta Proton Saga yang terbabas lalu terjunam ke tapak pembinaan Lebuh Raya Pan Borneo.

Sebelum kejadian itu, papan tanda had laju 50km/sj dan ‘Men at Work’ telah pun dipamerkan pada jarak yang sesuai untuk mengingatkan pengguna jalan raya supaya lebih berwaspada ketika melalui tapak pembinaan jalan raya di situ.

Ismuni berkata, punca kejadian masih belum dapat dikenal pasti dan pihaknya sedang mengesan pemandu kereta terbabit untuk membantu siasatan.[ad_2]
Source link