[ad_1]

KUANTAN: Peniaga sebuah kedai makan di Permatang Badak Damai di sini, berdepan detik cemas apabila premis perniagaan mereka dirempuh sebuah kereta pacuan empat roda yang terbabas.

Jehkiyah Samahae, 40, berkata kejadian berlaku kira-kira sejam selepas mereka mula berniaga sekitar 12 tengah hari dan semasa itu, sedang bersedia untuk menerima pelanggan yang akan datang makan pada waktu rehat.

“Tiba-tiba kami terdengar bunyi kuat dan nampak kereta sudah masuk ke dalam kedai. Semuanya berlaku begitu pantas. Alhamdulillah semasa itu kedai masih tiada pelanggan kerana ia betul-betul masuk di bahagian depan.

“Saya dan anak juga berada di bahagian tengah dan jika kereta itu masih bergerak di dalam kedai, kemungkinan kami yang akan dilanggar,” katanya semasa ditemui pemberita di kedainya di sini, pada Selasa.

Jehkiyah berkata pemeriksaan oleh polis dan bomba kemudiannya menjumpai deskripsi dan ubat sakit jantung di dalam kereta, dan katanya mangsa berkemungkinan meninggal dunia akibat serangan jantung.

Sementara itu, Juni Juzailah Jamhuri, 17, yang merupakan anak kepada Jehkiyah berkata kereta itu hanya berhenti selepas melanggar bahagian tepi sebuah rumah bersebelahan kedai mereka.

Katanya, kejadian kedai dirempuh kenderaan terbabas itu juga sudah dialami beberapa kali sepanjang mereka menjalankan perniagaan menjual masakan panas dan nasi ayam di situ.

“Bunyi kuat daripada kemalangan itu menyebabkan jiran berhampiran keluar untuk memeriksa apa yang berlaku. Ada yang cuba membantu pemandu tersebut namun dia tidak memberi reaksi menyebabkan kami merasa dia telah meninggal dunia,” katanya.

Juni Juzailah berkata kereta itu kemudiannya ditarik oleh kereta trak tunda tidak lama selepas polis mengambil jenazah mangsa.

Bagaimanapun, setakat 8.30 malam tadi, identiti mangsa masih belum diperoleh.

— BERNAMA[ad_2]
Source link