LABUAN: Seorang bayi lelaki mati apabila terjatuh ke dalam laut ketika sedang bermain di beranda sebuah rumah atas air di Kampung Patau-Patau1 di sini lewat petang Selasa.

Muhamad Aidan Hakimi Mohd Reduan yang berusia 24 bulan dikatakan tergelincir dari beranda rumah itu sebelum mayatnya ditemukan terapung oleh bapa saudaranya yang pulang dari bekerja.

Ketua Polis Labuan Supt. Muhamad Farid Ahmad berkata siasatan awal mendapati ketika kejadian bayi lelaki itu sedang bermain di rumah neneknya dan dijaga oleh ibu saudaranya yang berusia 20 tahun.

“Bayi lelaki itu dititipkan kepada ibu saudaranya ketika ibu bapanya pergi ke bank di bandar dan ketika bayi itu bermain di beranda yang tidak berpagar wanita itu tidak menyedari anak saudaranya terjatuh ke dalam laut dan terapung di bawah rumah.

“Bapa saudara bayi itu yang pulang terlihat kejadian lalu terjun ke dalam laut untuk mendapatkannya membawa anak saudaranya itu ke hospital. Namun bayi itu meninggal dunia tidak lama selepas tiba,” kata Muhamad Farid.

Beliau berkata kejadian itu dilaporkan kepada polis oleh bapa bayi tersebut pada 6.58 petang semalam.

Katanya pihak polis sedang menyiasat punca kejadian dan sementara itu kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

— BERNAMA
Source link